A karácsonyfadíszek is széles választékban érhetők el, de sokaknak unalmasak a hagyományos gömbdíszek. Aki szintén inkább az egyedi díszítés mellett teszi le a voksát, annak van néhány jó ötletünk, hogyan készíthet saját maga karácsonyfadíszeket – méghozzá a konyhában!
Néhány hozzávaló összekeverése, és egy kis sütés segítségével ugyanis csodás karácsonyfadíszek készülhetnek – maga a készítés pedig tökéletes ráhangolódás lehet az ünnepre.
Van egy jó mézeskalács receptje? Csináljon belőle díszt!
A mézeskalács isteni sütemény, és kihagyhatatlan velejárója a karácsonyi készülődésnek. Ha egy kicsit többet sütünk, mint amennyit szoktunk, egy részét használhatjuk karácsonyfadísznek is – persze szépen kidekorálva cukormázzal, egy habkinyomó segítségével.
A karácsonyfadísznek szánt mézeskalácsokat érdemes alaposan kiszárítani, de az is jó megoldás, ha ízlésesen becsomagoljuk átlátszó fóliába a díszeket, és úgy akasztjuk a fára egy dekoratív szalaggal.
Elő a szódabikarbónát!
A szódabikarbónát sokan úgy ismerik, hogy szinte mindenre jó – nem meglepő, hogy karácsonyfadísz készítésére is, ugye? Nagyon egyszerű a recept.
2 decis poharat használhatunk mérőedényként, hogy egyszerűbb legyen a készítés. Egy pohár szódabikarbóna, fél pohár búzakeményítő, valamint ¾ pohár víz kell hozzá, semmi más. Ezeket össze kell keverni, és a tűzhelyen nagyon lassan melegíteni, amíg gyurma állagú massza nem lesz belőle. Vigyázzunk, nehogy leégjen!
Ha kész az alapanyag, várjuk meg, míg kihűl a massza, majd nyújtsuk ki, és sütikiszúróval készítsünk különböző formákat, mintha csak mézeskalácsot készítenénk! A díszeket egy hurkapálcával kiszúrhatjuk fölül, hogy madzagot tudjunk rájuk kötni. 12 óra alatt megkeményednek, de a teljes száradás 3-4 nap is lehet. Gyönyörű, hófehér, csillogó díszeket kapunk a végén!