Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit eszünk húsvétkor?

Mit eszünk húsvétkor?
Ha azt mondjuk, húsvét, bizonyára szinte mindenkinek azonnal beugrik a sonka meg a tojás, mint hagyományos húsvéti ételek.

Valóban, a többségnél ezek kerülnek az asztalra, de meg lehet közelíteni kicsit kreatívan is a dolgot, és a nagyon egyszerű főtt sonkát és főtt tojást továbbgondolva, picit összetettebb ételekkel is készülhetünk az ünnepekre.

Persze azért ez sokaknak nem jelent akkora újdonságot, de igyekszünk segítséget nyújtani azoknak is, akik kezdők a konyhában, és csak most tanulják, hogyan tudnak egyszerű, de finom fogásokat összeütni.

Sonkatekercs

A sonkatekercshez igazán nem kell sok minden, leginkább csak valami jobbfajta, szeletelt sonka, illetve tormakrém. A sonkát meg kell kenni jó vastagon a tormával, majd összetekerni, és már kész is. Nem egy nagy ördöngösség, de isteni finom fogás. A tormakrémet meg lehet venni készen, de az az igazi, ha ez is házilag készül.

husvetHa ezt is így túl egyszerűnek találjuk, lehet még fokozni az élvezeteket némi uborkával a tekercs közepébe – nagyon jól passzol az ízvilága a sonkához és a tormához!

Kaszinótojás

Semmi baj a sima főtt tojással, de azért, valljuk be, egy kaszinótojással nem érhet fel. Utóbbit sem bonyolult elkészíteni, csupán hozzá kell adni ezt-azt a tojássárgához, és úgy visszatölteni a tojásba. A megfőzött tojásokat ketté kell vágni, majd kiszedni a sárgát, és egy külön tálba tenni. Sót, borsot, mustárt és tejfölt kell keverni az összezúzott tojássárgához, amíg krémes nem lett. Ezután visszakanalazhatjuk a sárgát a helyére, de habkinyomóval még szebb eredményt érhetünk el!

Franciasaláta

Nem maradhat el a franciasaláta sem, ami egyébként kiváló kísérő a sonkatekercsek és a kaszinótojások mellé. A franciasalátához burgonya, répa, zöldborsó, alma, valamint ecetes uborka kell. Legjobb, ha répa konzerves vagy mirelit, mert hamarabb megpuhul, de persze frissből is készíthetjük, csak alaposan főzzük meg előtte. Amíg a zöldségek főnek, majonézből, joghurtból és porcukorból elkészítjük az öntetet, majd sózzuk, borsozzuk. Ha kész, belekeverjük a megfőzött zöldségeket, majd az almát és az uborkát, és tulajdonképpen meg is van a salátánk.

Ez a menü nagyon egyszerű, de garantáltan mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját!

Árukereső.hu Árukereső.hu