Mikor nagymama sütötte sürögve-forogva a konyhában vasárnaponként, mi pedig epedve vártuk, hogy felfalhassuk a friss, ropogós lekvárral megkent, vagy kakaóval megszórt desszertünket. Milyen jó is volt, még most is szinte érezzük a szánkban az ízét, mikor felelevenednek az emlékek.
Megannyi édes palacsintavariáció létezik, szinte már megszámlálhatatlanul széles a repertoár. No, de vajon mi a helyzet a sós társaikkal? Róluk kevésbé esik szó, pedig mostmár elég izgalmas változatokat fedezhetünk fel az interneten belőlük is.
Felsorolunk néhány, otthon is könnyedén elkészíthető sós palacsintát:
1. Az örök klasszikus, Hortobágyi húsos palacsinta
Ezt a fajtát vélhetően már majdhogynem mindenki ismeri, mégis fontosnak tartjuk megemlíteni. Tartalmassága miatt tökéletes főételnek bizonyul, akár vasárnapi ebédként egy könnyebb leves mellé.
2. Gombás – spenótos palacsinta
Ha változatosabbá szeretnénk tenni a reggeliket, vagy a vacsorákat, ez az étel kitűnő választás. Könnyed, mégis laktató különlegesség.
3. Sonkás – sajtos palacsinta
Ha egy tartalmas reggelire vágyunk, ez a palacsintafajta a legjobb választás. Friss zöldségekkel körítve tápláló finomság a nap indításához.
4. Húsos rántott palacsinta
Ezt az ételt szintén ebédre ajánljuk leginkább. Készíthetünk belőle a szűk családnak, de vendégváró főételként is ideális választás. Elkészítése ugyan több időt vesz igénybe a panírozás miatt, de mindenképp megéri. Tálalásnál garantáltan sikert arathatunk vele. Rizzsel és tartármártással fokozhatjuk még az ízélményt.
5. Bolognai tepsis palacsinta
Végül, de nem utolsó sorban ajánljuk ezt az izgalmas egytálételt. Aki szereti a klasszikus bolognai spagettit, annak mindenképp ki kell próbálnia ezt a variációt. Ebédre és vacsorára is kitűnő választás.