Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Valentin-napi ötletek ha idén valami különlegesre vágyik!

Valentin-napi ötletek ha idén valami különlegesre vágyik!
Ismét közeleg a szerelmesek ünnepe. 

Sokan szeretik és sokan minden évben elengedhetetlennek tartják, hogy megünnepeljék párjukkal ezt a különleges alkalmat. Mások pedig nem tartják fontosnak, hiszen a szeretet nem korlátozódik egyetlen napra.

Ám mindkét eset központjában ilyenkor a különleges ételek, kellemes borok illetve a csokoládék és bonbonok fogyasztása kerül előtérbe. És mi lehetne kellemesebb annál, mikor szerelmünket különlegességekkel és meghitt pillanatokkal lepjük meg, előre megvásárolt ajándék helyett vagy akár amellé.

Néhány ötletet szeretnénk biztosítani mindenkinek, akinek ismét nehézkes a döntés, vagy csak szívesen próbálna ki idén valami újat, valami egyedit.

  Valentin-napi bonbon

Amennyiben szorgosak szeretnénk lenni és tökéletesre törekszünk, egy különleges előétel mint például egy pár falatnyi házilag sütött mini kosárka, sajtkrémmel és lazaccal vagy kaviárral vagy akár egy egyszerű sajttál, melyen remekül mutatnak akár a hajszál vékonyra sajtszeletelővel szeletelt sajtok.

A leveseket kedvelőknek néhány könnyű krémleves, amelybe itt is belecsempészhetünk szarvasgombát, vagy extra feltétekkel például baconnel tehetjük rusztikusabbá az ételt.

A hangsúly természetesen a lenyűgöző főfogáson illetve a desszerten van , készítsünk bátran steaket melyet öntöttvas serpenyőinkben könnyen és gyorsan megtehetünk, majd tálaljuk sütőben sült steakburgonyával. Akinek esetleg  a steak túl bonyolult lenne, készítsen házi tésztát , egy klasszikus lasagne vagy egy szaftos kacsamellet rizottóval melyekhez kitűnő eszközöket talál webáruházunkban.

Valentin-napi bonbon

A valentin nap kihagyhatatlan része A desszert. A nagybetűs desszert, melyet házilag kikísérletehzetünk. Készülhet egy egyszerűbb szív alakú torta gyümölcssel és mascarpone krémmel vagy nekiálhatunk egy- ajándéknak is szuper- bonbonnak is. Kínálatunkban megtalálható szilikonos bon-bon formáinkkal a kézügyesség híjján lévők is sikerélményeket szerezhetnek , és a bátrabbak a csokoládé temperálásával is próbálkozhatnak a roppanós , fényes végeredmény érdekében.

Ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk az elkészült apróságokat, készítsünk hozzá kis díszes dobozt, amellyet díszpapírral bevonva, egy kedves kis kártyával átadhat kedvesének, aki minden bizonnyal már a szándékot is értékelni fogja, és az sem probléma ha elsőre nem sikerülnek szépen.

Sós, karamellás bonbon mogyoróval:

 

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 marék sós mogyoró
  • 60 g cukor
  • 15 ml víz
  • 25g vaj
  • 50 ml tejszín

 

Elkészítés:

 

A csokoládé 2/3- át vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a maradék csokoládét. Szép fényes és krémes állagú kell legyen. Kiadagoljuk a formákba, a mélyedések oldalára felhúzzuk, majd hűtőbe tesszük, míg megszilárdul.

Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot a vízzel feltesszük főzni, megvárjuk míg elpárolog a víz és a cukor felolvad, szép barna színű lesz, közben nem kevergetjük. Majd hozzákeverjük a tejszínt, apránként hozzáadjuk a vajat. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mogyorót, kicsit hagyjuk hűlni.

A bon- bon formákba töltjük a karamellt, majd lezárjuk a maradék csokoládéval és még egy órát hűtjük.

Árukereső.hu Árukereső.hu